Coaching Nu

Zelfs een weg van duizend mijl begint met één enkele stap.
(Oosterse wijsheid)

Relatietherapie

Dit is een begeleidingsvorm, die bedoeld is voor paren, die merken dat het in hun relatie niet meer loopt zoals ze het graag zouden willen. Koppels die zich terug vinden in een negatieve en destructieve manier van omgaan met elkaar. Vaak gebeurt het dan dat partners elkaar kwetsen, gekwetst worden, of afstand van elkaar nemen.

  • De communicatie binnen onze relatie is vastgelopen. Hoe kunnen we dit veranderen?
  • Ik vlucht weg in mijn werk. Hoe kom ik weer dichter bij mijn partner?
  • Ik voel me depressief door mijn relatie. Hoe komt dat?
  • We praten niet meer met elkaar. Wat kunnen we doen?
  • Ik ben verliefd op een ander. Liggen er nog kansen in mijn relatie?

Effectief

De EFRC heeft als basis de Emotionally Focussed Therapy en is ontwikkeld door Sue Johnson. De methode heeft zich in hoge mate bewezen m.b.t. de effectiviteit bij relatieproblemen. 70-75 % van de relaties ervaart herstel en de mogelijkheid van zelfcorrectie na relatiebegeleiding. Meerdere klinische studies hebben de effectiviteit en waarde aangetoond.

Werkwijze Relatietherapie

Werkwijze EFRT helpt om een overheersende negatieve spiraal tussen paren te ondervangen en veranderen door zich te richten op de sterke emoties van hechting en liefde die een belangrijke rol spelen in dergelijke spiralen. EFRT is een gestructureerde therapievorm. De relatietherapie start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek (half uur), waar geen kosten aan zijn verbonden. In dit gesprek is er ruimte voor kennismaking en vragen stellen. Mocht er besloten worden om de relatietherapie te starten wordt er gestart met een uur begeleiding. Gemiddeld duurt een relatieconsult 1,5 uur.

Copyright CoachingNU Roermond | CoachingNU is aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling: ABvC.